Cum te simți azi? Ce lucruri ți-au trecut prin minte și ce te-a făcut să-ți iei gândul de la ele?

Nicio zi nu-i ca alta. Uneori ești fericit, alteori trist și există și “ori” în care se confundă una cu cealaltă.

Gândurile sunt doar gânduri, nu sunt fapte, iar starea de bine poate fi atinsă și de tine și de mine.

Sunt momente în care nu te regăsești în nimic din tot ceea ce faci și ai nevoie de o schimbare care să îți genereze liniștea interioară. Dimineața, deschizi ochii și nu știi dacă să te ridici din pat sau să îi închizi la loc, că parcă visul era mai frumos decât realitatea.

Multe piedici în drumul spre binele pe care îl așteptăm, etape ale vieții ale căror ușă de ieșire pare tot mai îndepărtată și se tot repetă, se tot repetă.

Găsește moduri care să te îndepărteze de gânduri și care să-ți ofere liniște.

Vezi zilnic în mediul online fețe fericite, vieți perfecte și multe zâmbete. Așa o fi?

Poate că tu nu faci parte dintre ele și te simți neîndreptățit de Univers pentru tot ceea ce vezi. Pune pe pauză internetul și platformele de socializare, asta neînsemnând că trebuie să le înlături cu totul, ci doar să limitezi din timpul pe care îl petreci răsfoind pagină cu pagină, făcând cu totul altceva care să te distragă de gânduri.

Ia o gură de aer, concentrează-te pe respirație și când reapare gândul, hop și gura a doua de aer. Alocă mai multă concentrare pe tine și pe părțile corpului tău. Această metodă am învățat-o de-a lungul câtorva lecții de meditație, care pentru mine de cele mai multe ori, funcționează.

Scrie gândurile tale, undeva, oriunde, în fiecare zi. Cum te simți azi, cum te simți mâine și ce îți cauzează starea de disconfort sau starea de bine pentru că împărtășind cu tine însuți o să te simți mai bine. Îți zic eu care am notițe întregi, unde mă întorc uneori și zâmbesc citindu-le.

E final de zi sau final de săptămână la muncă, s-a încheiat. Lasă în spate toate întâmplările din întreaga săptămână și nu le mai întoarce pe toate părțile, că până la perioada întoarcerii fânului mai e vreme.

Încearcă să te bucuri de fiecare zi liberă și să profiți de ea. Dormi, dormi suficient, atât cât să te simți odihnit și să ai energie pentru săptămâna următoare. Dacă nu o faci acum, când o s-o faci? Nu mai amâna nimic care îți oferă stare de bine atât fizică, cât și psihică.

Acum este azi, nu este mâine, nu este ieri, fii prezent, atât cât reușești.

Au apărut gândurile? Amintește-ți de respirație și fă-o din nou!

Ai grijă de tine! Obișnuiam ca de multe ori să nu mai fiu atentă la felul în care arăt, atunci când depășeam o perioadă cu mai multe coborâșuri decât suișuri.

Ieși la o plimbare, aranjează-te, încearcă o tehnică nouă de machiaj sau testează un produs nou, cu siguranță te vor face să te simți mai bine, mai ales dacă pui și bluza aia preferată, poate iese și de-o fotografie și de ce nu, și de un zâmbet.

Tot zici că te apuci de o carte, de un serial, că mergi la o înghețată sau la o tură cu mașina, ce tot îmi povestești, dacă nu o faci? A, nu ai starea necesară care să te ridice de pe scaun. Ce crezi? Acum este momentul să faci toate astea.

Răsfoiește cât mai multe pagini ale cărților, ale episoadelor unui serial bun, alege un subiect care îți place, în care poate te și regăsești și încearcă să-ți păstrezi concentrarea pentru asta.

Respiră! Du-te și mănâncă cea mai bună prăjitură din oraș sau dacă ești comod, du-te după ingrediente și prepar-o chiar tu.

Făcusem din asta o pasiune, nu trecea sfârșitul de săptămână fără să pregătesc un desert sau un fel de mâncare nou, pe care îl urmăream zile înșir. Gândul mi-a oferit din dispoziția lui nu prea răbdătoare, dar cu toate astea, știi cum e? cheful apare simțind mirosul de mâncare.

Totul are o soluție, uneori mă simt pisica aia cu șapte vieți, învățăm în fiecare zi. Atunci, știu, par departe, mult prea departe soluțiile, dar odată analizate, nu-i totul așa întunecat cum îl vedem. Dacă încă e, mai clipește o dată.

Respiră! Amintește-ți cum e să zâmbești.

Fii curios, dar fii curios cu propria viață, nu cu cea a oamenilor din jur, gândește-te la ce ai putea să faci tu mai bine. Îmbunătățește-te în fiecare zi și lucrează la propria dispoziție. Uită-te la tine, omul din prezent, ce îți place, ce ai vrea să schimbi și ce îți dorești să lași în spate, lasă.

Nu-ți încărca gândurile cu amintiri care îți cauzează o stare de disconfort, suntem aici, acum, iar acum este aici, îți amintești?

Lasă telefonul sub pernă și ieși la o gură de aer, în curte sau unde îți dorești tu. Poate ai animale de companie care sunt sigură că te fac să te simți mai bine, de mult ori ai văzut câtă energie bună îți transmit. Te văd, simt și mai ales știu, știu că le aparții și se simt confortabil cu tine.

Alege să vorbești, gândește-te la un prieten drag, la familie, la oricine te bucură și petreceți timp împreună.

Nu sta singur, dă-le voie oamenilor din viața ta să îți fie alături, acelor oameni care te cunosc, care își doresc să fie lângă tine și care înțeleg de ce ți-a căzut zâmbetul pe jos. Însă, încearcă să nu le transmiți din starea ta negativă pentru că nimeni nu este responsabil pentru tot ceea ce trăim, decât noi înșine.

Alegeți alte subiecte de discuție, subiecte distractive, activități de grup care să vă ofere tuturor o stare de bine.

Ascultă muzică, muzica care îți place. Plec la drum de multe ori ascultând muzică și mă liniștește, îmi arată de cele mai multe ori cât de frumoasă este viața și cât de intens trebuie trăită.

Ai răbdare! Fii recunoscător pentru tot ceea ce ai și nu uita, mereu se poate și mai rău. Ți minte?

E ușor să te izolezi, însă nu și benefic pe termen lung. Poți să respiri și în curte, la o prăjitură sau la o plimbare, poți chiar și să-ți exprimi emoțiile, fix așa cum simți, mai puțin între patru pereți care nu fac decât să le aprofundeze.

Nimănui nu-i place să fie singur, tocmai de aceea nu căuta oameni cu care să te înconjori, lasă-i să se apropie de tine, dacă simți că rezonați, aceia vor rămâne fără ca tu să le ceri asta. Răbdare, greu.

Cu răbdarea treci și? Exact. Marea albastră la care ne vom întoarce curând.

Dar, nu ne primește oricum și tu știi asta! O să înveți să prețuiești tot ce ai din ce în ce mai mult pentru că fericirea ta nu depinde

de nimic înafara de tine. Poți să faci orice, orice, orice. Doar oferă-ți timp și crede în reușita ta.

Meditează, ascultă câteva lecții, încearcă să te concentrezi pe tot ceea ce auzi și lasă gândurile să se îndepărteze, până ajung la mare, iar când ele se vor întoarce, tu vei fi la mare.

Doar încearcă! Poate funcționa și pentru tine, iar dacă nu încerci, nu vei avea de unde să știi că a funcționat sau nu.

Fii și mai spontan decât de obicei, dacă simți să face anumite lucruri sau activități, fă-le, acum. Acum este azi, azi este acum.

Nu renunța! Nu renunța niciodată la ceea ce îți dorești de fapt, poate fi doar o etapă mai grea, dar nu sfârșitul încercărilor. Lupta se încheie doar atunci când nu mai faci pași spre ea, atât timp cât încă ești în joc, poți continua.

Una caldă, una rece, ca la final să-ți mulțumești ție că ai avut curaj și că nu ai renunțat.

Bucură-te de tot ce-i în jur, de absolut tot. De flori, de natură, de arhitectură, de cer, de stele, de culori. Azi este acum, acum este azi. Niciodată nu o să mai fie azi, iar tu niciodată nu o să mai ai aproape 25 de ani.

De oameni, de moment, de lucruri, acum, acum simți asta, mâine o să simți cu totul altceva.

Mergi înainte, mai întâi tu și mai apoi ei.

Pe tine ce te face fericit sau cine?

Fă-ți ție un cadou! Poate îți dorești un obiect, o bluză nouă, o vacanță, fă asta tu pentru tine. Da, bluza aia, te va face fericit, ți-o doreai, acum este a ta, bucură-te de ea.

Redescoperă fericirea și lasă-te să simți. Eu sunt responsabilă pentru fericirea mea și tu pentru a ta, nimeni altcineva.

Nu aștepta nimic în schimb, niciodată, dar niciodată. Dacă simți să oferi un cadou, o vorbă bună, un zâmbet sau dragoste cuiva, fă-o! Fă-o, dacă asta te face să te simți mai bine, fără să te gândești la ceea ce primești în schimb.

Făcând bine, te vei simți mai bine. Mult mai bine.

Acceptă tot ceea ce îți trece prin minte și treci mai departe, gândurile sunt doar gânduri, îți amintești? Nu e corect sau greșit să ai gânduri, mult prea multe gânduri, sunt doar gânduri.

Ești aici pentru că ai luptat cu tine, pentru că ești minunat așa cum ești, cum noi toți suntem.

Bucură-te că ești și că trăiești azi, acum, acum este azi.

Leave a Reply